De 10 hetaste sommartrenderna 2017

De 10 hetaste sommartrenderna 2017

Sommar sommar sommar! Nu är den äntligen här och om än kort vill du förstås ta dig igenom den i de hetaste kläderna just nu. Bland de mest populära plaggen hittar du dekonstruerade skjortor som visar dina solbruna axlar, 80-talsinspirerade partykläder och t-shirts med slogans och loggor, men även mer djärva plagg med blommor och krås, vilka får dig att synas ordentligt.

I denna artikel får du tio handplockade stilar från catwalken som du med gott självförtroende kan låta din garderob inhysa i sommar.

1. 80-talsparty

Tänk metallic, diskoleggings och one shoulder-klänningar. Ja, 80-talet är äntligen tillbaka och det är kläder för kvällen som gäller. Här är det korta minikjolar och -klänningar och spandex i neonfärger som gäller och definitivt inte något för den blyga typen!

2. Den funktionella stilen

2017 är tveklöst det funktionella modets år. Designers har lagt märke till att folk har saker att göra och designat sina kläder därefter. I år har stilen för traditionella arbetskläder hamnat på catwalken med avslappnade former och nedtonade färger.

3. Slogans och loggor

Så fel, men ändå så rätt. Nu kan du låta kläderna säga det åt dig! T-shirts med slogans tycks nämligen ha kommit för att stanna. Såväl politiska budskap som favoritmärken avslöjas idag på bästa sätt med en text tryckt på en t-shirt i valfri färg.

4. Den dekonstruerade skjortan

Skjortorna är inte på väg att försvinna. Tvärtom blir de bara mer och mer intressanta. Bara axlar är fortfarande ett populärt element, men även nya trender har gjort entré, såsom krås, over-sized ärmar och beskurna t-shirts. En sak är i alla fall säker – skjortmodet 2017 är inte tråkigt!

5. Krås, krås och ännu mera krås

Klänningar, skjortor och blusar. Allting med massor av veck. Krås är helt enkelt inne och det lär du märka oavsett vilken butik du går in i. På catwalken har vi till och med skymtat krås i svart läder och krås i punkstil, så oavsett om du gillar den sockersöta eller kaxiga stilen kan krås komma att pryda dina sommarkläder 2017.

6. Färgkollisioner

Återigen, inget för den blyge, men för den som gärna lyser upp rummet med sin närvaro innehåller sommartrend 2017 gott om färger som blandas i vilda kombinationer. Exempel på sådana kombinationer är ljusblått och gräsgrönt, rosa och gult, blått och rött, lila och rosa. Eller kanske har du en ännu bättre kombination på lager?

7. Blomtryck

Blommor från topp till tå är också med och dominerar årets sommarmode. Enkelt uttryckt är du en vinnare om du är klädd i plagg som täcks helt av blomtryck.

8. Grafiska ränder

Ränder har fullkomligen svämmat över på 2017 års catwalks för sommarmode. Om du inte faller för plagg med blommor är kanske ränder av större intresse? Och då är det minsann inte snack om några små subtila linjer, utan det är ränder fullt ut som gäller!

9. Sportigt

Det sportiga modet har också rullat in bland modetrenderna för att stanna. Bland det atletiska modet hittar vi till exempel anoraker och träningsplagg med utsmyckningar i kristall, leggings och nylonplagg med dragsko. Till och med cykelbyxorna kan vara på väg tillbaka till sina glansdagar.

10. Gå in stort eller gå någon annanstans

En av nycklarna i sommarmodet 2017 är överdrifterna. Stora puffiga ärmar, oversized skjortor och annat stort är något som är helt rätt att ta på sig i år.