Inredningen i mitt vardagsrum

Inredningen i mitt vardagsrum

Långt om länge har jag uppdaterat mitt vardagsrum och nu ser det faktiskt ut som en både hyfsat trendig och varm plats. En plats man vill vistas på helt enkelt!  Nu hoppas jag att stilen inte vissnar alltför snabbt, eftersom jag sällan får tummarna loss att hänga med i inredningsmodet på samma sätt som jag hänger med i kläd- och sminkmodet. Det spelar dock inte någon jättestor roll egentligen, huvudsaken är ju att man trivs! Och den stora anledningen till att jag fick tummarna loss just 2017 var att jag verkligen gick igång på flera av de inredningstrender som året bjuder på.

Rummet känns nu som ett helt nytt rum. Trots det har jag i princip bara gjort detaljförändringar. Den enda möbel som åkte ut var marmorbordet som blivit alltför missfärgat och som jag dessutom alltid känt varit lite för stort. Ersättning fick bli ett enkelt, lite mindre och modernt soffbord i vitt.

En riktig pamplampa

Något jag verkligen gillar med årets inredningsdetaljer är den stora och pampiga lampan som fått ersätta de bleka och tråkiga ljusstrålarna som sorgset hänger ner från taket för att göra rummet ljust. En lampa som ska stråla ut ljus bör få skina själv. Det tycker i alla fall jag. Numera består min vardagsrumslampa därför av en stor rund kristallampa som likt en sol skiner i mitt rum (införskaffad second hand från Blocket). Den hänger ovanför soffbordet, vilket funkar bra för mig eftersom jag inte har någon TV.

Lite mer värme och mys

Jag har länge haft det typiskt stilrena och lite kyliga vardagsrummet, men nu kände jag att det var tid att förändra denna känsla något. Väggarna är fortsatt vita, men de svartvita fototryckstavlorna har nu åkt ner och bytts ut mot en matta med ett grafiskt tryck som går i svart, vitt, rött och gult. Dessutom bytte jag mina grå panelgardiner mot ett par mer böljande gula. För att liva upp min grå soffa åkte jag dessutom till Ikea och införskaffade en massa kuddar och filtar i varma färger. Tanken med att skaffa lite extra mjuka saker var också en förhoppning om att akustiken i rummet ska bli bättre till när jag ska lyssna på musik i mina alltför dyra högtalare (jag har nämligen fått klagomål från vänner som tycker att man inte ska införskaffa dyra högtalare om man inte har vett att låta dem spela i ett rum med mycket ljudreflektioner).

Några skulpturer och gröna växter överallt

En annan riktig modefluga jag verkligen inte kan låta bli att älska är skulpturerna. Dels föll jag för en liten uggla som nu sitter i fönsterkarmen och hoar (tyst) och dels hittade jag en större staty i brons, föreställande en dansande groda, vilken nu står intill min braskamin…

Sist, men inte minst ville jag verkligen liva upp vardagsrummet med mycket liv. Och vad ger liv om inte gröna växter? Stora krukväxter på golvet och små krukväxter i fönstret. Gröna blad i alla former – och en doft av fräscht.

Ett helt nytt rum

Känslan av att gå in i mitt vardagsrum är nu en HELT annan! Så trots att jag egentligen inte gjort några väldigt stora eller dyra inköp har jag verkligen fått ett nytt rum. Nu känns det som ett vardagsrum som man kan trivas i och slappna av i på ett helt nytt sätt. Man blir liksom sugen på mys bara man tittar in. Så jag kan ju sannerligen säga att jag är glad att jag äntligen fick tummen loss att våga lägga in några element som eldade bort den stela kylan som jag länge upplevt i rummet…