Nya badrumstrender

Badrum

Nya badrumstrender

Badrumsinredning har fått större och större fokus de senaste åren. Nu har badrummet blivit lika viktigt som hemmets andra rum, och får inte längre bara vara ett praktiskt rum där man uträttar sina behov och går i duschen. Behöver du ny inspiration till ditt badrum, så ta några av tidens hetaste inredningstrender med ut på badrummet och få ett modernt badrum anno 2018.

Föreställ dig att stiga ut på ett varmt badrumsgolv och mötas av doften av lavendel, jasmin eller vanilj. Doftljus och rökelse är ett måste på ditt badrum i 2018 och leder tankarna till ett lyxigt spa.

Doftljus och rökelse förvandlar ditt badrum till ett spa

Metaller har också länge varit populärt, och i år är det mässing, som ska ingå i din inredning i badrummet. En armatur i mässing ger en extravagant och luksuriös look, och kombinerat med badrumstillbehör med mässingsdelar får du ett badrum, som osar av lyx.

Små brickor och plantor

De flesta av oss har en massa småsaker i badrummet som, om de organiseras, kan användas som en del av inredningen. Använd små brickor med flera rum till alla dina småting som t.ex. bomullsrondeller, vaddpinnar, makeup penslar, läppstift osv. Så har du det också nära till hands, när det ska användas.

Den botaniska trenden med plantor i hemmet fortsätter också i 2018. Så ta ett par små suckulenter, kaktusar och en orkidé med ut i badrummet och gör en liten samling på fönsterbrädan eller på en hylla. Gröna plantor ger en känsla av liv och bryter den sterila look som ibland kan finnas i ett badrum.

Glas och velour

Glas blir en större och större trend i heminredningen, där vaser, skålar och ljusstakar i glas hittar. I badrummet kan du lätt använda dig av glastrenden med en tvåldispenser i klart glas. Du kan också hälla din shampoo, balsam och hårkur i små marmeladglas med etiketter. De kommer at se fina ut tillsammans med doftljus eller rökelse. Velour är en av tidens hottaste material, så varför inte ta det exklusiva materialet med ut i badrummet. Häng en velourbadrock i en mörklila eller mörkgrön färg på en krok eller hängare, det ger en lyxig look, och så är den läcker att hoppa i en kall vintermorgon. Du kan också ställa en sminkväska i velour på badrumsbordet, som samtidigt är en bra förvaringsmöjlighet.

Mycket mera om badrumsinredning, trender och materialer kan du läsa på www.inr.se.