Välj rätt kontorsinredning

Välj rätt kontorsinredning

Oavsett om du håller på att bygger upp ditt kontor från början eller om du bara håller på att renovera, är det bra att tänka långsiktigt för de grundläggande delarna, så som skrivbord. På det viset optimerar du din arbetsplatsdesign och förbättrar produktiviteten.

En av de huvudsakliga beståndsdelarna i den dagliga funktionaliteten på en arbetsplats och på ett hemmakontor, är att man väljer ett skrivbord som passar in på kontoret. Du måste bestämma dig för hur stort skrivbord du vill ha, vilken typ av skrivbord du behöver och vilken stil som passar dig och de uppgifter som utförs på dem.

Slitstarkt och praktiskt skrivbord med smart förvaring

Ett ändamålsenligt skrivbord är byggt i ett slitstarkt material som passar på arbetsplatsen och som är utrustat med hålrum som gör att kablar från enheterna enkelt kan nås och döljas för syn. Att dölja sladdar skapar ett städat intryck, vilket ger ett lugn som naturligtvis även gynnar arbetsron och koncentrationen.

Du kan välja ditt skrivbord på två sätt: du kan välja ditt skrivbord först och sedan planera runt det, eller skapa en planlösning och hitta eller anpassa ett skrivbord som passar in i planlösningen. Du kanske har ställt in dig på en viss stil eller kanske har du en stramare budget. I så fall är det bättre att hitta ett skrivbord först och sedan utgå ifrån det.

För att hålla ditt skrivbord snyggt och städat, gäller det att ha bra förvaring. Hyllor är alltid bra, eftersom de inte tar upp golvyta. På hyllorna kan du ha tidskriftssamlare, pennhållare och annat smått och gott, som du till exempel hittar här.

I de flesta skrivbord finns det lådor för förvaring. Om du däremot har ett skrivbord som enbart består av en bänkskiva med fyra ben, så kan du köpa till lådhurtsar på hjul och skjuta under. På det viset får du flexibel och bra förvaring.

Inred kontoret bekvämt

För att kunna arbeta effektivt, är det viktigt att inte glömma bort att även inreda för vila och avkoppling. Om du har plats, bör du definitivt se till att inreda ett hörn med en skön fåtölj eller soffa och ett litet bord där du kan sätta ner din kaffekopp. Om du arbetar hemifrån och har barn kan det även vara mysigt att kunna ta en paus och sitta och mysa tillsammans med dina barn även inne på kontoret.

Om du har ett större kontor där du tar emot gäster eller kunder, är det extra viktigt att ha en plats där ni kan sitta bekvämt och diskutera och dricka kaffe ihop. Det skapar ett bra och avslappnat intryck.

Det idealiska kontoret är en miljö som vårdar ditt välbefinnande och ger dig stöd att vara kreativ och produktiv. Därför är det viktigt att lägga ner lite tid och välja rätt möbler som håller i längden.